Wednesday, March 31, 2010

Garfield || Pooh

Aritu masa balik dari Mersing ke KL sempat menyinggah ke Ayer Hitam. Rasa2nya...aku tak penah smp lagi kot. Kalau penah pegi pun maybe time kecik2 alang mane nak ingat doh kan. Jadik assume tak penah smp je la. Ape ade dkt Ayer Hitam nih. Uishhh famous oke. Siap masuk WIKI walaupun secoit je. Kalau google Batu Caves mesti la ado kan. Hahahah....(takmo kalah jgk) Basically....Ayer Hitam ni tmpt meniaga kraft. Tapi yg nampak byknyer....bantal. Teddy Bear la besar gedabak. Hish....geram ai. Tikar la, perhiasan rumah la....sume melambak2. Buah pun ade jual. Aku duk aim jambu madu. Tapi tak beli pun. Tgk je dah kenyg. Hahaha. Cuaca sgt panas. Nak jalan lelama pun agak malas. Asal2 nyer nenek nak mkn dkt situ. Ade satu kedai ape nama tah. Siap remind dari Mersing lagik "makan tghari nnt kite mkn dkt kedai makan ayer hitam ye". Bile nenek dah bersuara....kami kene akur saja. Makan...biasa je la. Kenyang sudah....time melawat kawasan pulak. Nenek kene jalan dgn mak. Dah kene benor nyer. Sudahnyer sume beli tikar. Sib baik muat masuk kete. Tu pun dah sarat barat doh.

Memula niat nak cuci2 mata je, tapi mata dah berkenan dokek bantal yg melambak2 tue. Memacam pattern fulak. Dgn kartun2 lagik, begitu begini. Hish...tak bole tahan nih. Tingat dkt mirul ngan aris. Dan oleh kerana itu, maka mereka dapat ini...........



satu bantal GARFIELD....satu lagik bantal POOH. Puas jgk mintak tawar mcm nak rak. Dapat la ok. Ok kot....aku mane tau sgt. Bantai je la. Sila tgk bebudak 2 org ni ye. Mak teh asal2 nyer nak suh depa 2 ni pilih sendiri. Sapa nak GARFIELD sapa nak POOH. Obviously GARFIELD taken by Mirul and POOH to adik. Lepas2 nih tak kire bantal sapa dah kot. Mane dan je bole letak kepala. Amik karakter 2 kartun ni sebab...tu la kartun yg deme suke tgk skrg. Carik punyer carik gmbr mickey...tak memenuhi piawaian. Ni pun kire ok la nih. Gambar atas ni umie deme yg amik dan anto ke mak teh. Mak teh nak bagi sendiri tak sempat. Demand plak mtk cadar. Haippp...katil pun takdak lagik. Diam2 suda.

Takkan budak 2 org ni je. Aku pun nok bantal jgk. Owh ai beli bantal kaler MERAH ye kak lin (tiba2 je hahahhah). Nak letak dlm kete. Tapi idok le teman letak dkt cermin blakang. Menyemak mata den je haaa. Bantal ni nak replace bantal kecik yg disonglap dari living hall. Satu je cukup la. Letak tengah2 kunun2 mcm tempat letak tangan la kan. Eh...kete ai kan cucu kepada merc. Hahaha..tolong la kasik aku verangan ye. Ha...lagik...jumpe bantal letak kek tengkok. Letak dlm kete jgk. Bole tahan la. Takde la fancy sgt(mmg tanak fancy pun). Dengan rege asal 15 hengget, dpt 10 hengget je. Pada aku murah dah tue nak banding dkt kl nih. Jumpe yg tak cantik tp mahai lagik. No...no...no....Aku dah dpt barang aku nak, terus menonong nak balik. Tapiiiii cek nenek tak abih menyoping lagik. Adoiii.

Tapi mmg geram plak tgk teddy bear besar2 dabak dkt situ. Sib la mengenangkan mirul dgn aris mcm tak kene tema/konsep je. Maka sy mencancelkan niat tuk membeli teddy bear. Hish..aku plak terkenang ni apehal???

Igtkan jgk...dkt Ayer Hitam ni ade jual kain. Kot la bole menyoping kain buat baju gi keje kan. Mcm tak jumpe je. Takde kot. Ke aku yg malas nak carik. Overall, ok la tuk jalan2 cuci mata. Tangkak dah penah pegi dulu. Uishhh...heaven dgn kain main sume berlambak2. Kalah KL nih smp tak terbeli pun.

Hasilnyer kami balik kl dgn kete penuh sarat. Tikar je dah 3, Cermin bagai. Siap beli ranting kayu lagik??? Bantal lagik. Memang penuh ye. Haaa...lenkali kene bwk lori kot. Huahahaha...ops ampun nek...ampun. Hikss

4 comments:

nadja said...

kak mersing tuh kat johor eh.. cam best jer.. hehehe

Anoy said...

iya, mersing salah satu daerah di johor.ape yg interesting dkt mersing...transit utk ke P.Tioman. hahaha transit tau.

Elyn said...

wafiq pun mau satu bantal gak!!! takpun pass kat mak die je yg kaler merah ekekekek

oniey said...

aku pun yg duk dekat nie bole dikira dilla oi..bape kali g ayer hitam tu....huhuhuhu