Monday, May 25, 2009

Yum! Yum!

Haa...tu la yg Amirul sebut bile mak teh belikan kek tuk umi die. One slice je la tp..huahahahah. Eh cukup la kan. Total ade 3 slices. Elok je umi die letak atas meja...duduk2 kejab. Mirul pun sibuk2 kan diri panjat meja nak tgk ape mende. Smp terbalik kotak kek tu. Sambil2 tu die sebut YUM YUM. Ade la perkataan lain die sebut tp dlm bahasa yg mak teh tak paham. Yg phm tu je la. Oooo mirul nak makan kek la yek. Mtk kat umi kamu yeh. Sesambil umi die menyuap kek...die main hp mak teh. Die layan borak dgn mak usu. Huahahah..mane ckp sgt pun. Dok terbelek2 je lebey. Acting mau lebey ok. Mcm lagak BOS. Tak boleh blah. Si adik plak keje nak menyelongkar paper bag je. Kan dah kantoi mak teh churik umi ko punyer hanger satu. Hehehehe halal je la ek. Adik badik. Hahahahahaha. Lepas mirul borak dgn mak usu...turn adik plak. Adik...gelak je lebey. Die eran agaknyer cemane org nyer takde tp ade suara. Layan je la. Abih mkn kek 2-2 kene masuk tdo. Mak teh plak nak konker tv. Asik je la kartun mirul je. Haitttt.

Adik...wording paling famous die...nak...nak...nanakkk...bahhhh. Maaa....mak teh dah betulkan sebut umi...lagi mau sebut maaaa. Mirull wording famous die...What's that!..Okkowww...Atteke! Hahahah..ok...die je yg paham apekah maksud nyer itew. Gasak korang la. Asalkan bahagia.

2 pek'ell budak2 ni yg mak teh dah nampak;

Mirul..tak bole kene tegur nnt die melawan...especially dgn umie die. Baru mtk die lap tgn dkt towel lepas cuci die membebel2...umie die ckp...agaknyer mirul jawab "iye laaa tauuu" hahhahahaha. Kecik2 dah pandai menjawab ye mirul. Kalau die nak mtk ape2 yg agak2 tak lulus dgn umie, mak teh, mak usu...die akan mtk dgn mak ngah. Sbb mak ngah sume die bg. No..no..no...

Aris...hohoho ini budak sgt kuat merajuk ok. Lepas tu penuh drama. Tak bole tak dpt mesti nak je. Aritu merebut toys dgn abang die...tak dpt plak. Haa...siap...drama yek..drama air mata. Bile dah dpt bole tukar jadik senyum terus. Aris ni ade gaya gengster sket. Gaya die jalan...pandang org..lengkap. Tak padan dgn kecik die tue ok.

Bile 2-2 ni main sama2...wahhh haru biru jadiknye. Kejab nak yg si abg..kejab adik nak toys abg. Mak usu..sila lah layan yeh. Mak teh larat layan kejab je. Lama2 nnt mak teh plak rasa nak mkn korang...huahahahah. ok sila abaikan....


hah! gmbr ni bukti nih. umie deme yg mms mak teh. di kala org sume tgh bekerja, dtg dua beradik ni dgn rajin mengemas bilik mak teh dan mak usu. sonok ye dikk! while amirul tunjuk behave jer...ye ke???

Thursday, May 21, 2009

KLCC Outing

To fullfill birthday boy punyer leisure time, umi die dah plan bwk gi jln2 klcc. abis sume terjebak. ok...aku mtk cuti last minute sib baik dpt, lat pun sama. Tapi ade sorang tu buat bohong sunat semata2 nak ikut berjalan. Hehee sapa tu agak2nye

Masuk Aquaria KLCC, birthday boy sgt la excited. Mulut nak bercakap je. Tp adik...hurm agaknyer time die tdo. Keje nak ngamuk je la. hahahaha klakar la ko ni dik. Tgk aje la gmbr2 nih. Cite lebey2...karang je la. Malas nak buat esei.

owh...amirul dah tak takut sama lilin yg menyala.
2 in 1 cake

golap gelita dlm nih...abih push higher iso dah nih
panas nyer umangaiii
skali salah entrance daaa

HEPPI BIRTHDAY MIRULLL!!!!!!!


Wednesday, May 20, 2009

Tension kerana...

Modem rosak lagikkkk! Grrrr rasa cam nak ku campak2..ku baling2 aje modem tue. Padahal baru je beli bulan 1 aritu. Tu pun pasal menggantikan modem yang ROSAK jgk sbb disambar petir. Aduhhh patah kaki gue. Bole tak time ni la aku nak buat assignment dan perlukan internet. Haittttt. Persoalan nyer...cemane bole rosak? Ater aku guna pun berhemah. Tak sempat kene baling pun. Heh!

Cemane tau modem tu rosak. Dari inspection yang aku buat...line streamyx xde masalah. Sia2 aje la budak TM tu kene marah ngan aku. Hahaha..customer always right kan...modem tu plak pandai berlakon. Sume lampu menyala tapi DSL je tak. Lampu lain sume sibuk blink2..liplap2..bole tak satu je nih duk bergelap siang malam pagi petang. Buat testing sendiri. Pinjam opis nyer modem. Tgk2..eh...menyala plak DSL nih. Tak bole jadik nih. Bawak plak modem aku gi opis. Test guna line opis dan.......tak menyala jgk. Arghhhhhhh mmg bodooo tau. Line opis mmg ok je. Modem opis pun bih kurang rupe cam modem aku jgk. Dan kenapa DSL je yg tak menyala. Kalau nak rosak pun kasik la sume lampu kong ke. Terbakar ke. Baru la thrill. Ni tak. Heh!

Nak return pun..resit tah kemane2 aku campak. Biasanya bile bab2 gini aku mmg simpan resit. Puas selongkar tak jumpe. Grrrrr bikin terbakar je. Rasa minggu lepas adalah kemas2 sket. buang pepe yg ptt..takkan tercampak kotttt. Alaaaaaa leceh betul laaa. Beli baru cam membazir je. Nak pinjam modem opis...kabel notebook aku rosakkkk. Kene pakai wireless je. Arghhh tension...tensionnn

Tarik napas sat...think! think!

Friday, May 15, 2009

Somewhere in KL

Ape yg ko cube buat ni haaaa???



click sini

Hari Cikgu

Esok adalah hari cikgu...adakah budak2 akan ke sekolah esok untuk menyambut hari cikgu. Alamakkk kalau aku student skolah lagi...rugi la. Kalau kene ari biasa baru la syok...takyah blaja. Hehehe...tahun terakhir di SMTS, kelas aku buat ape ek...oooo okey...guys buat banner 2-3 jenih dan gantung betul2 depan bilik guru, ladies...prepare souvenir yg bajet kecik tp mcm mahai. Apekah itu...Potpuri handmade. Potpouri mmg la tak buat sendiri tp part decoration bagai itu consider handmade. Ade yg bertangan kreatif...bole la buat. Tgk contoh kat kedai..beli item lebih kurang pastu buat sendiri. Kad pun handmade. Bayang je la bape ramai guru kelas ++ sume dpt. Bile time nak balik..kiteorg perasan salah seorg cikgu yg dpt handmade kami tu gantung dlm kete cam...wahhhhh berbaloi betul la dgn penat lelah dan tak cukup tdo.

Lain2 taun..cam samar2 je. Hehehe...sori pada cikgu2 lain. Bukan tak mengenang jasamu tp takmo tulis sume nama nnt ado yg tertinggal kecik ati plak. wahhhh mcm la cikgu aku baca kan.

Cakap pasal hari Cikgu nih...arwah abah aku pun cikgu jgk la. Confirm jadik cikgu kesayangan student die pasal..abah aku ni mmg la soft spoken. Bile ari Cikgu je....mcm2 dibawak balik. Masa taun bile..tak igt dah..masa tu abah aku nak pindah sekolah jadik sekolah ade buat farewell ceremony..ye kot. Aku nengok sakan la student abah aku nih bersedih-sedihan. Time tu kecik lagik...mane nak paham....dah besar nih...owh..ok. Hehehe...

Anak2 abah sorang pun tak mengikut jejak. Nape yek? Tah. Heheehe...kami tak berbakat kot. Tak tau la. Tp time aku skolah dulu, lead persatuan aku dah mcm cikgu jgk. Cikgu yg garang lagi tegas...ok nih anak buah aku yg cakap ye. Bukan statement angkat bakul. Biasa la..ade yg suke ade yg tak suke..tp ade aku kesah...ape aku buat tu atas dasar tanggungjawab. Arap2 anak buah yg aku sempat tiaw cukup2 dulu menjadik orang la yeh. Kalau tak letih je aku bagi ceramah kat korang. Tak bergaji ok.

Hari Cikgu ni lebih nampak meaningful kepada cikgu sekolah. Rasanya la..sbb lecturer pun cikgu jgk. Tp cikgu naik taraf...masa kolej dulu ade sambut ke. Mcm tak je. Hehehe..Nawaitu tu sama...takpe.

Memandangkan anak2 abah sorang pun takde nak jadik cikgu....tgk la cemane kot2 aku terrrrjadik cikgu plak ke. Hahaha cemane bole kuar idea nih. Bole ke tak? Soalan ditujukan kepada adik aku dan kakak2 aku.

Ape cita2 sebenar aku ek..time kecik2 dulu selalu bg jawapan..sy nak jadik cikgu. Mulia sungguh pekerjaan cikgu itu. Tp aku takla terarah kepada nak jadik cikgu pun. Cikgu ni byk keje kan. Itu nak kene buat..ini nak kene buat. Semua la kene buat. Bionic sungguh. Salute sama cikgu2 sume.

jadik entry ini adalah utk memperingati Hari Cikgu dan juga...arwah abah yg pernah bergelar Cikgu.

* teringat jwpan yg aku bg masa sesi QA dkt kolej, soalan nyer..cemane kite nak menghormati pensyarah kite. Jawapan aku...sama seperti mana kite menghormati ibubapa kite. Tugas cikgu/pensyarah adalah mendidik..memberi ilmu. Begitu juga ibubapa. Kalau dah tak reti nak hormat ibubapa...reti jgk ke nak hormat pensyarah. Haaa gitu la jawapan aku. Pokok pangkalnya adalah...diri kite sendiri.

Sekian.

Monday, May 11, 2009

TAG from cmba

Mari buat TAG inih

1. Do you think you are HOT?

...i'm cool blooded...hehehe

2. Why do you like this picture?


naturally pose walaupun letih ~ credit to ieda for pelamin & rumah & pic credit to bentayan

3. When was the last time you ate pizza?

mcm dah lama je tak mkn...

4. The last song you listen to?

leona lewis ~ take a bow

5. What are you doing right now besides this?

reading ~ microeconomics (have to workout s/thing nih)

6. What name u prefer besides yours?

xdak...proudly owned

7. People to tag:-

iskh...kene ke....ai nak TAG kak lat aka mak usu dgn pesanan...jgn malas2.

8. Who is this?

my youngest yg agak2 ngek ngok jgk kadang2 tu. well u'll have to admit it. AKU KAN KAKAK...huahahahaha...

Amirul & Aris

satu gambar dan......


satu video....
video

Lawak!

Entry kak lat (dkt blog die) patut ade dibuat smbgan....tp tak sure la ade ke...atau mmg tanak adekan ke. Sebab...ader story yg cube di HIDE kan. Tp kak lat...meh aku reveal tuk tuntunan umum mirul & aris. Pepehal pun...tarik napas dulu...

entry kak lat MAKAN-MAKAN TUPAI-TUPAI
haa...sejurus selepas masing2 kekenyang tahap dewa..tak reti2 nak balik ke kan. ok kak nim dah byr. terus la melangkah ke pintu keluar dan menuju straight to kereta. bukak pintu kete..masing2 masuk amik tmpt masing2. aku pun setart la enjin...while mak pintu tak tutup lagi. ok la. bile dgr pintu dah tutup aku pun central lock...terus masuk gear. gerak sikit2 sambil mata tgk 1 group ni yg sakan posing dkt entrance restaurant tue. tiba-tiba........TOK TOK TOK...wahh aku pelik dan heran la...tp kete tu stop moving la. aku toleh ke belakang...larrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr ade umat sorang nih duk ketuk2 cermin blakang kete aku rupenyer tak masuk lagik. Kelam kabut aku benti, tukar gear balik tarik hand break...bukak pintu driver aku gelak cam nak mampusss wakakakhkakakh..huarghhhhuarghhkakakhkakh wakakakakaakakhuarghahhahahahharuunnn (sikit lagi nak terguling-guling) Eh kak lat ape ko buat kat luar...nak balik sendiri ke. kahkahkahkahkah...aku pk kan sume dah masuk kete. Sib baik ko tak kene tinggal kak lat....wakakakakakkakakaka...benti jab tarik napas...gelak cam tuttttttt je dah. tak bole blah tul kak lat nih..bole buat lawak pulak die. Kak lat dah buat muka ketat jer...mak pun tak ckp pape....senyap je mcm sume dah naik kete. padahal duduk sebelah-sebelah tue...hahahhahahaha. Haaa...tu la ko amik gmbr posing sorang2 lagik...tak ajak aku. itu la balasannyer hhahaharunnnnnn dah2...letih wooo gelak byk2 nih...astagfirullahallazimmmmmm
sekian melaporkan (hahahahahah)

Wednesday, May 06, 2009

This May


He is getting 3 years old this coming 13th of may

Tuesday, May 05, 2009

Tiba-tiba

Tersuka plak dgn lagu nih. Sblom pi kelas sabtu lepas terdgr la sket...harus la ty dgn kak lat. Die kan radio bergerak...owh die dah dwd pun. Haaa ape lagik sibuk la nyanyi2 sambil perasan suara leona lewis padahal miming je. Lirik...tak nak paham dulu. Melodi yg catch my 1st intention to hear till the end. Kak lat...video clip lagu ni ko tak dwd ke??? jenuh dah aku carik nih. tak jumpe pun.