Wednesday, May 21, 2008

Masuk Paper!

Minggu lepas ader launching ceremony dkt port klang. As part of organizer ~ refer to my bos, satu opis la kene hadap ceremony tue. Good thing is, majlis tue tak bape protokol. Last time i was worked with event organizer, sket sebyk tau la jugek camne nak run satu2 majlis. So....sebabkan majlis tu tak memerlukan tenaga aku, i asked my boss permission to bring my camera. Xde masalah and he gave me his permission straight away. It's actually a welcome launching ceremony for vessel named T.S HANBADA. It's a training ship. Owned by Korea Maritime University (ye kot). Ni la uni bos aku yg sgt dibangga2kan. Menarik nyer...uni ni mcm dkt pulau. Shipping is one of main industry dkt korea. No wonder la diaorg ader satu uni khas tuk subject shipping nih. Port Klang tempat pertama diaorg singgah. Lepas tu terus ke Taiwan plak. Basically kapal ni cume ader crew ~ student dan professor diaorg. Bagus jgk diaorg buat mcm ni, good exposure on board and it's a license for them of course. Kapal ni ditempatkan di terminal cruise. Pasai...ianya bukan kapal angkut barang (angkut org je). Dpt tgk kapal cruise, tp tak leh masuk. Bapak la besar. 3 kali ganda besar dari Hanbada. Tp ader jgk cruise yg kecik.

Main point cite dkt sini ialah...gmbr yg aku amik publish dkt KOREAN PAPER ok. Huahaha bangga sey....walaupun tak credit ke aku. Tak kisah la. Korea pun korea la..sepatah aram pun aku tak paham nak baca. My opismate is a korean. His duty that day as a photographer. Xde press lain pun, mcm majlis ni khas tuk society depa je. Yg ader korean press la kan. Tp dtg lmbt nyer...Sbbkan aku pun bwk camera, opismate ai ni pesan bole share gmbr tak. Ai ok je. Dont mind at all. Lepas abih majlis aku bg gmbr yg rasa2 ok la tuk tuntunan umum. Opismate ai ni yg akan select tuk anta dkt press diaorg. So...yg die select tentu2 la gmbr aku 2 keping. Mau tak kenal...sendiri amik. Huahahahahha...nak cakap jgk...bangga la weh. Ader value ke takde value ke gmbr itu aku tak kisah. Yg penting...all is belong to me! Rupe aku aritu pun dah mcm reporter kan. Hehehe...Gmbr will publish later la ek....Nak ckp jgk lagi nih...chek banggoooo nooo...(pedulik la...paper korea ke ape kerr...) huahahahahaa....


*gmbr dari newspaper korean dated 20/05/08. Kalau bole baca, sila laa...hehehhee

7 comments:

donbatara said...

poyo & bikin malu jerk...warkakakaka

Anoy said...

don ~ dulik laaaa. ai tak malu, banggo lagi ok huahahaha

Jaja said...

waaaa.. tahniah la.. tapi lagi best kalau dia ada credit tuk ko. Tapi satu pencapaian yg blh dibanggakan. BTW, co. ko keje tu wat apa huh? shipping ke? forwarding agent ke?

hacienda said...

ha'ah madina ade invite,aku g dgn suzi kot,c u there

Anoy said...

jaja ~ tq ;) part credit tu..i dont mind pun hehee. company aku keje ni buat chartered vessel. lain sgt dgn forwarding co.
ieda ~ insyaAllah ;)

Zana S said...

adeh... ko citer nie pun dah ala2 korean style.. kurang paham aku.. muahahahahahaah

Anoy said...

kak jana ~ hanyo hasaiyoookkk...huahhahaha