Monday, January 18, 2010

Harry Potter

Baru semlm tgk latest Harry Potter ~ Half Blood Prince. Sungguh ketinggalan betul. Xpe2 itu tak jadik hal pun. Memula dulu nak tgk dkt wayang. But knowing me....buat rugi je tgk dkt wayang nnt pasal byk tutup muka dari tgk screen wayang tue. Last2 carik dwd dvd punyer jgk. Takde maknenyer. Better duit tu perabih pi mkn. Nak kate ralat sgt tak tgk cepat2...sket je la. Byk dgr review kate tak best! Haaa tu sbb tu kenapa semlm baru tgk citernyer. Bile dah start tgk, mulalah maraton balik dari 1st movie. Tetiba plak jadi tak sabar nak tgg next 2 sequel depa. Masalah pulak...google punyer google...jumpe nih

Harry Potter and the Deathly Hallows is an upcoming two-part fantasy film adapted from the novel of the same name by J.K. Rowling and scheduled to be released on 19 November 2010 (Part I) and 15 July 2011 (Part II)

Tu dia.....sampai produce part I ngan part II. Dah tak lama dah tue. Ujung taun ni je. Masa berjalan pantas skrg nih. Confirm rasa kejab je.

Die hard fan harry potter ke. Nope.....(amirul kate) Takde la smp fan gile dgn cite nih. Start tau kewujudan budak nih pun bile cerita difilemkan. Kalau tak mmg tak amik port lgsg pun. Novel die yg tebal2 tu....dah sah2 le tak baca kan. Bile tgk 1st movie harry potter nih dah jadik mcm...nak tau ape lepas tue plak. Tu yg melarat2 smp tertgk setiap movie die. Minat cite yg ber sequel? Tak jgk. Certain2 movie je. Mcm dulu org sgt excited dgn Lord of the Rings. Ape lagi...Pirate of the Carribean. Byk lagi...tp tah kenapa tak bape nak suke tgk lord of the rings tue. Smp skrg tak tgk pun. Pirate of the carribean....kureng sket nak tgk..pasal nampak mcm cite tu serabut mabut je.

Serabut mabut pun...cite Star Wars bole plak tgk. Hahaha felik...X-Men pun bole tahan jgk. Tapi aritu cite wolverine...tak minat nak tgk. Cite yg tak rasa nak tgk...James Bond...tp tah cemane sesejak Daniel Craig jadik James Bond...bole tahan tgk fulak...hahaha. Satu sebab kerana....die kene blasah dlm cite tue. Hahahaha. Kalau James Bond dodulu takat posing pegang senapang baik tak payah. Tak thrill lgsg. Cite omputih nih kekadang diaorg bole reverse balik. Mcm James Bond dgn Star Wars. Pening2 pala nak paham balik. Adoii la.

Yang penting skrg...sinopsis tuk Deathly Hallows dah baca. Dah tau ujung pangkal nyer cemane. Nak nunggu kan movie die je. Copek la November. Hahaha poyo!



pix taken from google, link taken from wikipedia

2 comments:

Elyn said...

akak ade sume DVD ni ko nak pinjam?? ekekekek

Anoy said...

kite ade download punyer dah. tgk itu je la