Thursday, January 07, 2010

Asam Pedas Fulak

Nafsu makan mencanak2 lagi. Tekak sakit dek kerana semalam duk bantai minum ais. Lupe plak nak ngorder air biasa. Tapi....ape2 pun hari ni tekak rasa nak mkn asam pedas ikan tenggiri dan.......
gambar adalah di google

side kick kepada asam pedas tak lain dan tak bukan.....telor dadar
gmbr adalah di google

Sedapnyer la haiii. Mak dah ade bole la mtk mak masakkan asam podas nih. Aritu masa mak outstation (outstation katenyer...) try la jgk masak sendiri. Kesudahannya kali pertama asam pedas ku bertukar menjadi asam SERAI! ciesssss. Nampak mcm dah sama dah mcm mak selalu masak. Ater tang rasa je....ok la.....terima je la seadanya. Kelaut sungguh! Percubaan kali ke-2 nampak berjaya, tang kaler je tak brape nak besh. Pudar jer.....Kire ok la tue. Asam pedas nih kalau sekali dgn bendi...fuhhh terangkat. Tp terung tak gemar lgsg. Memula masak semangat carik ikan dgn bendi. Kali ke-2 bendi dah kehabisan pulak. Tu pun pesan ikan dgn cik endon...hehehe. Owh...kalau bukan ikan tenggiri adalah tidak brape gemar. Mkn tu mkn jgk, tp ngambik kuah je la. Haishhh lapor!

8 comments:

lia said...

oiii...time aku diet2 ni la almost everyday ko letak entry FOOD kan!!!hampeh tul...

lia said...

oiii...time aku diet2 ni la almost everyday ko letak entry FOOD kan!!!hampeh tul...

Zana S said...

owh! arini che mah tak masak asam pedas. lemak nenas beb! sedappp!

Anoy said...

lia ~ terapi ni kak oii...ko tgk gmbr je bole jadik kenyang. diet jgk tue

kak jana ~ jadikla dari takde lgsg....buble mak teh jgn main dulu mirullllllllllll

cmba said...

ceh..aku ingat kot2 ko dah berjaya masak asam pedas..rupenyer pix dari google!!...ermmmbile tgk pix ko nie..tetibe dpt idea..nak ajak pjg pekene assam pedas kat kota laksamana lah balik melaka nanti

Anoy said...

alaaaa ajak la aku skali...ikan bakar pun sy nak juge pn shima.....

donbatara said...

tak sodap!

Anoy said...

ape yg sodap? kari?? no no no...