Monday, March 02, 2009

Puas Hati

Semlm....went to Konsert Alam M.Nasir. Basically, i'm not the type who like to go concert/live band so far....akan tetapi rasa mcm nak terpegi plak semlm. Hahaha..rasa cam dah tua la plak. Obvious ok...lat ajak pi tgk BSB pun...mmg rasa malas sungguh. Somemore...i do hate nak bersesak...berdiri lelama tgk diaorg nyanyi...berhimpit2 lagik...arrrr takmo2. Disebabkan M.Nasir performed dkt Istana Budaya masih gagah la jgk. Takde la istilah berdiri lelame dari mula smp abih. Idok le temannnnn.

Ari terakhir siri konsert, my expectation was..mesti m.nasir all out punyer. Dan lagik mesti die nyanyi extra lagu dari 2 ari seblom (tamakkksss hehehe) gitu la lebey kurang. Tak sure la die ade tambah ke smlm. Yg nyata start dlm 9++ abis kul 11++. He sang all the way non stop. Stop tuk minum je. Baru nama sifu kan. Byk sebab kenapa dan mengapa nak tgk m.nasir perform dan with some reason yg tak bole reveal...hehehe and on top of that...mesti nak tgk musician la. Sume yg terer2 belaka. Rugi wooo kalau tak gi..

Audiens..haaa ade kakak depan aku tu mmg big fan kot, tahan die berdiri tuk beberapa lagu terakhir. Sama je pattern dgn row aku yg duk blah ujung. Mmg fanatik betul. Konsert die mmg santai...walaupun dkt istana budaya yg ala2 nak formal manjang (amik gmbr pun tak boleh..huh!) tetap tak rupe formal. Maybe sbb ari last. Td baca paper, tuk 2 konsert awal, audiens mcm pasif dan m.nasir terlalu byk ckp. Yg last tu tak sure. Pasal aku tgk die tak byk ckp pun. Nyanyiiiii je. Guest singer pun tarakkkk...gud2

Conclusionnye..en istana budaya lenkali kasik longgar la sket T&C tue. Bukan senang mau tgk M.Nasir buat konsert peee. Itu saja pesanan penaja. Sekian...hehehe
*pictures taken from flickr ini

4 comments:

cmba said...

ko pi ke??..eeiii..jelesnye..aku teringin nk p tapi xde gang!!...aku dah agak dah mesti besh nye dia perform!!!

hacienda said...

weh..x ajak pon..hehhee

Ezlin A.R said...

wah jelesnye. beruntungla dapat tengok konsert tu. (masih teringat konsert Celine Dion kt Stadium Merdeka last year. Memang best, tak banyak cakap, banyak nyanyi. Rasanya kalau artis banyak sangat cakap dari nyanyi, that mean singer tu xlah sedap sgt nyanyi)

Anoy said...

cmba ~ pegiiiiii last minute punyer plan
eida ~ *due to some reason* tu pasal takmo ajak sesape pong...hehehhe
kak lin ~ rasa tak rugi invest sket time2 ekonomi merudum nih.