Tuesday, September 21, 2010

Gmbr Raya Lagik

Hohohohooo taun lepas ado, taun ni pun ade jgk. Gigih ni menunggu dari siang ke mlm. Mata tu nak pejam je dah. Amik gmbr punyer pasal ai kasi celik besar2 balik. Takleh letak byk2 le dkt sini. Sekeping dua cukup la kan. Okeh, bole banding mutu kaler tuk 2 gmbr nih. 2-2 camera guna, sy dan en don. Nak masuk blog nih dah kasik resize sket. Masuk plak dkt photoshop 7. Apeke lama punyer edition la kan. Takpe janji familiar dgn segala mak nenek button yg hado. Tapi...nama pun lama punyer, once gmbr tu masuk je, kaler jadik lain. Kene main kaler biru kasik kurang sket. Memang dah lari sungguh dari original gmbr. Jadik....2-2 gmbr dari berlainan camera ni sy cume adjust di colour balance sahaja menjadi seperti kaler asal. Diulang...photoshop 7 ni auto membirukan sume gmbr lepas diresize. Adehhhhh. Bandingkan la ye.

raya11

raya

Ade yg kurang sket, en don ni tak pakai songkok dan sampin. Ai plak tak pakai make up. Hahahha kene kee???? Ok dah, tgg taun depan punyer gmbr fulak.

6 comments:

shaliza said...

oit...bila nak kasi official ni...

Anoy said...

wallahualam...manusia hanya mampu merancang je siti. kalau jodoh belum nak mai, kite nikmatilah idop yg ade skrg nih ;)

Elyn said...

tetiap thn gini je.... mau kene paksa kawin cam i ke?? ekekekek

Anoy said...

hahaha mungkin tidakkkkkkk

hacienda said...

dilla..cute r korang!hehehe

yg aku pasan evry yr don raye dgn ko..syokkkkk ek... aku pn purple gak!

Anoy said...

ko pun purple ek. dah beli baju baru aku perasan ramai jgk yg mempurple kan diri taun nih. update gmbr raya ko ek. si kecik pakai baju melayu ka?