Saturday, February 23, 2008

CNY 08

Yeapp...berjalan2 lagik. Ke Port Dickson tuk kali ke brapa tah. Pusing2 jgk nak carik hotel mane nak duduk, mane tmpt nak booking. Due to CNY, ado yg dah buat adv booking a month before. Dasat tul la diaorg nih. Plan tuk thn 2008 dah ado. Very the bagus betul. Rata2 hotel rate mmg gile mahai tak hingat. Super Peak Season. Nak buat camno, sponsor kate ON je. Huahahaha. Syok2...Target time tue adalah carik je mane yg available. Cost kire no 2. Wahhh gitu!














gslgslgjjglggjjagljgl

sljgajglajgaljglgj;


Kunun2 kire cam cuti sambil rehat2 la ni. Ye ke? Cam penat jgk lagik je. Hehehehe. Tghari raya cina yg pertama gerak dari umah lepas zohor. Aiyooo check in time kul 3 tau. Bole plak smlm nye dlm keghairahan dpt balik 1/2 hari, check2 dlm wallet mane pegi ic dgn kad bank nih. CONFIRM tertinggal dkt opis. Waaaaa how come i was so pelupa. Sigh! Mau tak mau kene singgah opis amik jgk. Gile ape jln dgn ic xde. Dah selesai 1 case, need to rush ke PD la kan. Dgr2 dlm radio, highway sume congested. Dah predict pun. Lain alternative (the only jln yg tau) kami ikut jln semenyih. Ikutkan skali time je penah ikut, tp dlm mesia tak mungkin le sesat jauh2 kan. Signboard kan byk....hehehe. Dkt pekan semenyih je jammed. Lain jln on de way to seremban was smooth moving. Hehehe kunun bijak ler tue. Hahaha. Pakcik aku dah kate ikut putrajaya pastu sepang kendian jumpe la pd. Lagi orait tak jammed. Tp...tak tau pun. Tp time balik kiteorg ikut jln tue la. Masa gi lukut nampak signboard tulih sepang bape km je lagik. Cam...dkt nyerrrrrr. Harus la ikut situ kan.

Nak carik hotel pun sesat tau. Tak prepare nak print map pun. Kunun cam teror jer. Kakak aku plak nak masuk pejabat kerajaan dkt PD tue..Aiyooohh apedaaaa. Nak carik mane shell nyer tak jumpe2 pun. Sign je byk. Ciesss...si lat ni tdo je keje die. Dah terlepas smp ke bayu beach pun, tiba2 teringat abg sharin aritu kan duduk Le Paris. Deyyyy apesal tak call ty je. Dah nak dekat pun ikutkan, tp aku tau smp pekan PD jer. Rupenyer kene masuk dkt roundabout yg tak bape nak rupe tue. Map die tak detail la. Hishhhh!

Aktiviti selama 3 ari 2 mlm, ptg dah smp tu jln2 tepi pantai jer. Next day nak pi tanjung tuan. Aim nak naik ataih tu igt dekat je. Ghupenyer...camtu la. Semput la jgk. Peh tu gi Ostrich Farm. Well...ok la...hehehe...Peh tu gi ke Lukut. One of my makcik duk situ. Singgah pi pasar mlm yg...murah2 belaka. Air soya die sedap. Ayam pun sedap. Sume pun sedap la! Ptg tu smp hotel terjun dlm laut. Masuk kolam kejab jer. tak reti berenang kan. Takat cicah2 air dkt tepi je la. Huhuhuhu. Mlm tu hingat nak gi main bowling, skali pala sakit pulak...spoil betul. Tdo aje la lagik. Esok pepagi nak terjun laut lagik seblom balik kl. Yeeeehooooooooo....Gedebushhhhhhhhhh


Sket je gmbr nih. Lagi2 gmbr ader dkt Anoy's Fp kendian..kalu nak cite lain bole view page Budak yg Tdo je nih

4 comments:

Anonymous said...

uishhh...bole lak trtggl ic kt opis..jenuhla memusing ye x?syoknye dpt jln2..aku pon skali je pnah try lalu pekan sepang nk ke PD,klu tnye skrg nk g cmne 4 sure xhingat..hehehehe - ida

Anoy said...

ieda ~ tak sengaja tertinggal tue. sib baik kategori satu hala jer. hehehe. aku try n error je, kalau sesat carik signboard. tp pastikan minyak kete anda penuh. hahahaha

Anonymous said...

ni aku ida..dilla nnti bg no fon ko ek?ni no fon aku 012-2614882

Anoy said...

ida ~ as u wish...;)