Tuesday, January 25, 2011

Bila dah abis exam ape yang aku suke buat

Sila baca dlm senapas....phewwww. Bole tegang perut kejab. Yeke???

Kunun2 nyer aktiviti merelease tension bole dijalankanlah. Release lah sgt. Biasa je takde ape yg extraordinary pun. Bile dah terbiasa sibuk time weekend mesti rasa sangap plak. Pala otak aku ni dah byk pk ape nak buat. Padahal cuti bukan lama mane pun. Sebulan je pun yg bersamaan dgn 4 minggu dan 4 kali ahad dan sabtu. Lepas tu masuk balik rutin biasa yg hectic. Eh chop...bulan februari mane dpt 4 minggu....dah short 1 minggu. Verangan sgt nak buat mcm2 kan.

Okeh, lepas abih je last paper ahad lepas terus balik rumah konker pc. Aku nak melalak aka karaoke. Hahahhaha...nak pi red box ke green box ke hape nama sume tak minat. Layan dkt umah je pun dah best. Sesambil tu carik movie ape yg best tuk didownload. Aktiviti berlarutan smp ke malam. Bile dah bosan main game FB, nampak satu buku nih. Ohooooo buku tu aku baca separuh jalan. Belinyer taun lepas. Tak abih2 lagi aku baca. Hishhhh. Tu tak kire lagik buku yg ade dkt k.jana. Taun lepas gak aku ade beli buku cerita. Pun tak berusik. Takyah gado2 rebut2 dgn aku. Kalau bz stadi mmg le aku tak usik buku2 cerita tu sume.

Owh dah melalut. Ni nak cite buku yg aku baca separuh jalan tu lah. Nape aku baca separuh jln? sebab tu buku omputih. Hahahahha. Standard la kan. Nama aku sah2 melayu tidak ada mana2 kacukan malah keturunan banjar lagik...mane pulak fasih berbahasa omputih kan. Bile tak smbg baca, nak continue balik mcm bercinta je. Aku rasa bercinta lagi menarik kot. Haaa tu pasal lah. Hahahah gatal! Sebelum2 ni aku kurang ade minat nak membaca novel omputih sebab tebal satu hal, dah tu kene ade fokus. Bukan mcm baca buku melayu bole skip2. Dah le vocab aku kategori lemah jgk. Kene le baca betul2 baru ada paham. Tapi memandangkan aku gemar dgn cerita wayang nyer maka bulatkan jgk la membeli nyer (baca:tahun lepas) dan gigih membaca.

Sebelum2 ni takat baca paper omputih, gagah lagik. Artikel2 ke majalah ke. Gagah la jgk. Ade je buku dlm kereta aku dah standby. Kot2 bosan ke bole la baca. Tapi mmg sungguh...kalau dah tak terpupuk baca bahan selain bahasa melayu, adalah sukar nak mula sesuatu yg lain. Takpa demi Amirul dan Aris.....eh tetiba? Hahahaha owh tu 2 org anak buah aku lupe diri sket. Ari2 tgk mickey, spongebob, pocoyo, korang dah tergeliat lidah. A forrrrr Apple. Gilosss slang nak mampus. Huahahhaa umi budak2 ni confirm baca. Alaaa mak teh tak heran pun. Hehehehe. Paling tak bole blah bile amirul mengeducate kan mak ngah die. Hahahhaha lawak.

Ok sambung balik, ptt nyer aku start beli siri pertama. Tapi cam...dah kuar movie kot. So nak lah baca sambungan die. Rupenyer buku tu ade berseries. Setakat taun lepas dah ade 6 kotttt. Aku terhegeh2 lagik nak ngabih buku no. 2. Sangat lmbt oke. Dah la makan taun nak abihkan. Lagi hampeh. Org lain dah khatam kot. Takpa...biar lmbt asal abih. Hehehe. I promise myself if i could finish reading this book, maybe someday i will make a collection of shopaholic series and perhaps harry potter too. Tinggi betui cita2 aku kan. Takpe semangat tu penting. Ada sapa2 yg murah ati nak bg birthday present buku harry potter? shopaholic? U're most welcome and thank you so much (sambil lambai feeling miss universe kooo=bengong).

Kalau filem cume ade 1 je takat nih. Taktau lah siri lain nak ke tak difilemkan. Tapi....mmg kelakar. Isla Fisher mmg kalut, shopaholic tegar (baru aku phm perasaan org mcm nih). Honestly, aku bukan suke nau shopping2 nih. Nak membeli satu2 brg pun berkira. Tapi window shopping ai like.

So...wish me luck!

by Sophie Kinsella

2 comments:

cmba said...

Wahhhj dilla dah maju ke dpnnnnn... Dah bace buku
OMPUTEH!!!bravooooo

aNoY said...

do wish me luck. semangat...semangat hahahhaa