Wednesday, October 06, 2010

Besday Mak Ngah

Dah abih bulan Sept baru nak cerita pasal besday bulan tu kan. Tiada yg pelik pun. Hehehehe. Besday mak ngah sehari lepas raya ~ 11/09. Kalau ikut acara rasmi, itu hari mau balik tg karang. Potong2 kek takleh buat la. Plan asal mak teh yg brilliant ni nak beli kek seblom raya pastu time raya suh mak ngah ko potong. Yg adooo. Aku duk sibuk menganyam ketupat (bukan gossip ye) tambah lagik dgn tetiba gigi plak sakit. Adoiiiiiiiii. Terus planning jadik tunggang langgang. Jadi nyer aku concerntrate je la buat ketupat tu. Kang tak rayo plak. Tapi...umi mirul ngan aris dah volunteer (ke aku yg pakse...hahaha) buat kek cekelat, all time favourite mak ngah ko tu la. Jadik nyerrrr ade jgk la kek. Kek yg aku plan plak masih dikedai lagik. Dah cekelat manjang....ai tak makan cekelat takkan nak kene tgk je. Sgt bias oke. Takpa...atleast time raya ade kek jgk tuk mak ngah ko. Tak menahan plak tgk mak ngah ko potong kek lapis. Ape ke slow benor. Haa slalu ngata aku je kan. Hahahahha. Potong nyer halus2...satu...satu plak tue. Tak sabar betul aku yg tgk nyer. Stock potong2 kek...kuiih2 ni sume dah serah dkt kak nim sejak raya pertama lagik. Byk kali la feeling nyer potong kek sambil nyanyi lagu besday. Takpa...sy adik yg sgt memahami lagi baik ati.

b

skali satu loyang dapatnyer. Kosong je la. Tapi dah kire oke sgt la ni kan......kendiannn ari sepatutnyer besday mak ngah, balik dari tg. karang ai dah siap2 pesan dkt bebudak bertiga tu suh beli sekian2 mende lah. Smp kl terus pi umah nenek. Mak ngah potong kek lagik.....

Photobucket

weeeeeeee...main tiup2 dhe. Feeling artis perrr. Ni kek aiskrim. Dah tak bole pk kek ape lagi nak beli SELAIN kek cekelat. Maka beli je la kek nih. Yg penting aku yg nak nyerrr. Huahahahaha

d

tolong tgk sket...marvelous ke dak rupe isik kek aiskerim nih. perghhhhhhhhh dapnyer.

Photobucket

makanan sampingan...sapa goreng nih? tahhhh. bedal je lah. Dannn penutup acara sebelum nenek ko halau balik (huahahahaha) tgk la gmbr bebudak gedik nih.

Photobucket

Sekian, mekasihhhhh......

3 comments:

Elyn said...

ahaks rase kek ni ko yang suke kan?? ahhaha

Zana S said...

kek eskem??? lepas aku mkn BR yg tak bape nak sedap, tros takmo mkn kek eskem dah. cheese kek gak sedap.. erm.. esok nak buatlah! :D

Anoy said...

kak lin ~ iyerrrrr kene la ikut tekak org yg sponsor hahaha

kak jana ~ marble oren laaaa asik cheese bedebah je