Wednesday, December 23, 2009

Anniversary...


Dah setahun dah ini BLM berkhidmat utk tuan die. Dalam pada tak sedar tue, susut nilai kete ni dah berkurang jgk la kan. Motif ckp pasal susut nilai? Hahahaha. Sebabkan tuan punyer kete adalah 'girl' maka kete ini sy assume adalah 'boy'. My other half pls dont be jealous on him iye hehehe.

So far, no big trouble and no major broken happens. I hope it would be long last sehingga habis tempoh pajak dgn bank yeh. Tetapi minor2 damage tu tetap ado especially on body part. Tak bole nak kate ape le kan, cermat cemane pun gerenti ader calar balar sana sini. Antaranya;

~ s/one do kiss my right front bumper. Demm uuu.
~ i do kiss front bumper to divider. Ciesssssss how come meh???
~ calar balar is everywhere. Mane dapat? i dunno....
~ big and major part i did was....SPORT RIM AKU BENGKOK.

Bengong tollll. Ape la ke byk sgt lobang dkt kl nih. This one i got a bit wonder. Yes i do notice i hit the lobang maner tah. And surprisingly....bengkok. Kenapa aku nak surprise kengkonon nyer...pasai kete mak pun pakai sport rim. Made mane not sure...Rim & tayar 15 tue. Aku takat 14 je dah bengkok??? Heran ke tak. Bukan tak penah langgar lobang pun kete mak. Tempoh hayat sport rim tu lagik lama banding ke kete aku. Hish...low quality ke. Hahahaha...tp syg nyer tayar tak termasuk dlm warranty list pulak. Kalau tak mau aku claim jgk dgn proton. Summore...sesaper yg drive BLM notice ke dak yg kete ini adalah ringan dan seperti mau melayang bile di highway, when u hit the speed limit over 100km/j. Ke prasaan aku jer?? Intention tu ade nak tukar 'real' sport rim (14 je la pun) tapi tgk keadaan cash flow bagaimana lah kan. Dkt area klang murah ek dok.

And so far, car mileage was over 20k within a year on the road. Lenjan abis-abisan nampak nyer. Every weekend travel kl to bangi is a must. No wonder la kan. Kete ku jgk dah jalan merata smp ke....

~ Kuala Kangsar, Perak
~ Ipoh, Perak
~ Port Dickson, N9
~ Cameron Highland, Pahang
~ Teluk Intan, Perak
~ Tanjung Karang, Selangor (masuk list jgk???)

byk ke blah utara nampak nyer. Next year jln ke blah pantai timur plak lah.

Eppi anniversary to my dearest BLM WSD *** khidmat masih dan sgt diperlukan....stay in good n good condition orait.

5 comments:

Elyn said...

eh putrajaya tak masuk lam list ke??

hacienda said...

hepi anni utk baby boy ko nih.. slmt smpi kmpg aku tuh..hehehe..jalan2 sakan

Anoy said...

kak lin ~ dokek2 yo takyah masuk list. Tak cukup kertas nnt

ieda ~ hahaha itu la dier..

Zana S said...

en sharin cakap, bawak keta pun mcm tak makan. cemane la tak langgar lubang ngan divider! :p

Anoy said...

aloo..sy cermat oke. keselamatan org penting. kalau bwk sorang2 tu another story ler kan.