Monday, June 29, 2009

Terkejut!

Last saturday pun story...

After work...plan to find some wedding gift (hahahah baru nak beli okeh) and ai terus ke ikea. Nearest place to be. Dah terpk2 nih jenih cemane nak rembat satgi. Smp2 je pi pekena salmon dulu. I've been there alone. Yeap mr don got to work in putrajaya. Might one of the reason i've been their suspect or watever they can call it.

I seat at one long table. Not accompany with other ikea's customer, then suddenly came a boy. I guess bdk ni tak skolah darjah 6, form 1 or 2. And he was alone too.

Boy : kak, sini ade org
Me : takde, duduk la
ai was continue to start eating......at the same time..budak ni buat eye contact pulak dgn aku.
Me : dgn sape
Boy : sorang
Me : sorang???? Tak makan?
Boy : xde duit
alamakkkk time ni aku dah rasa lain mcm je bdk nih
Me : dtg sini buat ape?
Boy : saje jalan2
Me : nape tak dtg dgn mak?
Boy : mak keje
Me : umah kat mane?
Boy : wangsa maju.
Me : dtg sini naik ape?
Boy : naik bas
aku pun ok...dan terus mkn...buat selamba badak. dan tetiba..budak tu panggil aku lagik
Boy : kak....pinjam 5 hengget, nak makan la
aku pun start la...budak ni mcm nak kene makan tazkirah aku je. aku dah agak that s/thing is not rite gonna happen.
Me : adik dtg sini mak tau tak?
Boy : tau
Me : xde duit mcm ni, kuar, mak tau jgk?
Boy : tau
Me : mak keje mane?
Boy : KLCC
tipikal punyer jawapan......itu yg aku pk la. dan kendian aku pun start la
Me : kalau dah tau takde duit jgn kuar bla bla bla bla....tau tak bahaya skrg ni bla bla bla bla gedebak gedebuk aku ckp dgn budak tue. tp budak tu reaction die...selamba je. iskhhh cam nak tarik je telinga budak nih. dah abih ckp aku smbg mkn...
Me : akak xde 5 hengget dik (hahahah tu je aku nak ckp benornyer tp korner bukan main byk)
Duit balance byr mkn td mmg aku tak simpan lagik. secara drastik nyer aku simpan dlm poket jacket yg sumenyer note kaler merah. Beg yg aku kepit kat kaki aku terus pangku.
Seterusnya budak tu buat drama...mcm org frust letak pala dkt meja...aku tak pandang langsung dah kat budak tue. tak lama lepas tu budak tu pun blah.

1st thought aku..mcm sindiket je nih. 2nd was...kee mmg perangai bdk2 ni gitu. tp mmg agak TERKEJUT sbb tak penah kene approach mcm tue.

Aku dah terpk kalau budak nih nak bukak mulut lebih2 mtk pepe lagik...aku nak mtk no tel mak die dan time2 tu jgk aku akan call. masa yg sama..ai keep my eyes around. Looking weather there's another boy is approaching other people or not. iskh...aku sgtla tidak paham..kalau bukan sbb sindiket...mmg la budak2 ni kene bg lesson sket. mr don idea was bwk bdk tu pi balai polis...ok yg ni tak terpk. 2nd...panggil security. yg ni ade pk jgk.

Kalau aku kesian dgn budak tu mesti aku dah hulur jgk. Tp nak jadik cerita...i dont have 5 ringgit. Alasan kukuh la kirenye....Kalau betul2 bdk tu xde duit kenapa keluar? sanggup dtg jauh2. Ok...tu tak salah. Tp yg salahnyer ko nak paw org dikkk. Itu yg tak betul. Bende ni jadi tabiat...smp bile2 nnt die akan amalkan cara mcm gitu. Dan sgt obvious...cara budak tu mcm dah biasa buat...bole? tu yg makin aku buat jiwa kental xde kesian2 dah. Nasib ko la dik.

Haiiii ape nak jadik dgn budak2 skrg nih?? Mira...kakak aisyah...ainaaa korang tgg k.dila smbg tazkirah pasal mende nih. hahahah tetiba? tak daya nak komen pjg2 lah. rasanya aku ptt ckp dgn management ikea supaya mane2 kids yg dtg mesti ade accompany by their parent. Kalau tak...ini la jadik nyer. Then i should speak up! sigh!

boring plak entry xde gmbr kan...
pesanan penaja : sila terima gmbr ini dgn hati yg terbuka...hehehehe..pls ignore the very amateur pose......10Q.

5 comments:

hacienda said...

gilela zaman skrg ni

budak2 skrg xtau takut n mcm2 sindiket ade..

last week one of my fren kena rompak,br je klua dr bank,india tu trus tolak n jatuh n korek wallet die..terbang duit nk byk kete n bla bla bla

Anoy said...

erk...kesian kawan ko tue. mmg kene extra careful pasnih.

Zana S said...

huhu..aku paw belom kot. tapi pinjam hp ada la kot. budai uia. mcm terdesak beno. kasi je la. not local people. siap nak bagi duit lagik. aku ikhlaskan je la sbb budak tu sgtla panik. huhuhu...

itu kes masa aku keja kat petronas naik lrt lor.. skang nie... takde kot. kalau ada sure tak sempat sbb aku semua jln mane2 tak pandang org.

banyak kena org call. nyampah tol!

cmba said...

malang budak tu..pi mintak kat ko!!!mmg salah org lerrr..heheheh
tapi la nie budak2 mmg dah tak tau malu..mmg slumber jer mintak duit kat org..aku pun pernah kene kat stesen bdr tun razak...budak tu mintak duit..sekali 3 org plak tu..aku tanye nk wat per duit..dia jwb nak beli goreng pisang..kebetulan aku mmg tgh mkn goreng pisang (ialah sesambil tunggu pjg sampaikan..)..terus aku bagi jer goreng pisang ku...tercengang2 budak tu..aku ckp nak beli goreng pisang kan?..nie akak bg goreng pisang..mknlah...
blurrr budak tu...hehehehhehe

Anoy said...

kak jana ~ kalau muka leh percaya takpe la kasik pinjam tipun. jgn muka yg mcm pecah rumah..mau die bwk larik tipun.

shima ~ hahahaha...aku suka aku suka. nak beli goreng pisang ye. haaa hambikk!