Wednesday, November 19, 2008

Warded

Baru je balik dari spital selayang. My sis (according to my previous entry) dah warded arini. Jadual operation will be tomorrow morning at 9am. Nengok display besi2 dkt ward 6C, hehehe ade la lebih kurang 1 jengkal setengah pjg nyer. Panjang tueee besi nak kene masuk. Ater skru die pun pjg. Rasa2 nye bole tembus kot kalau doctor tu insist nak pakai skru size tu gak. Hahahaha.

Knowing my sister, she will keep thinking about all those besi2 for a whole week starting her last meeting with doc. Sampai demam2 yek. Ye la sapa tak suspen kan. Doctor lak bg tau secara brutalnyer. Mau tuan punyer badan tak risau. Aku plak dah nengok rupe besi nyer...ngeri siottt. Siap buat ukuran td..muat ke tak kepanjangan besi tu dgn kaki die. Kalau terlebih pjg besi tu sempat la kot diaorg gergaji dulu yek. Huahahaha. No wonder la rupe besi tu camgituh. Pasal my sis ni patah 2 tulang kaki (kalau tak silap la) ~ tibia dan tibula. Atau satu bahasa lagik....tulang kering la.



Kes saman org yg melanggar tu pun blum dpt setel lagik. Ikutkan polis report, mmg layak la kakak aku ni nak saman org tue dan sekaligus claim insurans org tue. Hehehehe claim yekk jgn tak claim. Lepas operation ni...mungkin kene duk bertapa lagik dkt spital. Paling2 pun seminggu atau 2 minggu. Kot laaa. Bertanya pd org yg dah berpengalaman gitu la jawabnyer. Takpe la. Janji bole baik...bole jalan seperti sedia kala. Ok sis, good luck & all the best (mmg kakak aku cuak tadi seblom kiteorg balik) May God bless you, insyaAllah....


Today pic before the operation day.

7 comments:

hacienda said...

siannye akak ko,aku doakan die cpt sembuh,lg hal lg klu bab claim ni mmg aku fail,hape pn aku xtau,kenala tanye sape2 ek...

ape2pn smoga akak ko pulih spt sedia kala

Elyn said...

hamboi cam dr ko explain ek.... nk pic besi tu dak??? leh akak suh lat bwk blk ekekekek

Zana S said...

huhuhu... miyol mai esok la kot. aris kena tinggal sbb kecik sgt :D

Anoy said...

ieda ~ sama2 la kite doa yek...pasal claim2 tu sume, kakak aku dah pasang lawyer. (cam hebat je kan..hahahha) leceh gak procedure nih. bagai2 byk nau. aku pun pening

kak elin ~ dulu nak daftar kursus doc tp masa register tak lepas pasal kite tak amik biologi time spm..huahahakahkhakah...

kak jana ~ kang tercangak2 la mirul tu nnt

cmba-cmba said...

adush..mesti dag..dig..dug..jantungnya berdegup...semoga segalanya berjln ngan lancar!

shaliza said...

so mcmn ngn operation tu? dh kuar spital ke blum?

Anoy said...

cmba & siti ~ lepas operate masuk besi ok..tp 3 minggu kemudian operate lagik. Ade infection. harap2 lepas 2nd operation ni she getting better la. sian nengokkk