Thursday, November 13, 2008

Bulan Puasa Lepas

Sekarang nih bulan 11/Nov...dah lebih sebulan la kire nya nak muatkan cite nih dlm blog. Tak sempat cam biasa la yeh. Hehehe
Ade 2 kejadian masa bulan puasa lepas
1) Kakak aku accident dilanggar kereta on 12/09/08. Sehari selepas kakak aku nyer ari jadi. Hadiah paling berat die dpt...kaki bersimen 5kg. Huahahhaha. Mmg berat wooo. Kakak aku ni pi keje naik moto je. Tmpt keje die pun tak jauh sgt. Ikut short cut 10 minit dah smp. Tempat kejadian tu haaa betul2 depan batu caves. Byk kejadian accident berlaku dkt situ. Salah seorg nya kawan kakak aku la....patah kaki jugek. Ciesss mmg suweii wooo itu jln (hehehe xde kene mengena pun kan) Sekrg tgh bercuti sakit lagik sejak bulan pose. Dijadualkan operate tuk masuk besi minggu depan. Mmg betul2 sejarah nih...Lambat sungguh proses diaorg nih. Erm..malas nak cito. Kang kene banned lak ngan spital. Hehehe...Kesian nengok kakak aku duk kendong simen berat tu tp skrg dah tukar simen ringan sket. Dah bole bertongkat. Tak tau la cemane rupe nyer kalau dah masuk besi nnt. Cecepat la sikit baiknyer yek...thn depan kan nak berjalan...hahaha bole keeeee
2) Sedia maklum (atau tidak) one of my buddies ~ Shima, telah kehilangan adik bongsu nyer. Allahyarhamah Safura pada 23/09/08. Adiknya mengidap sakit kanser dan sejak itu selalu on/off dihospital sehingga la ke akhir hayat nyer. Dari awal aku dpt tau...mmg terdetik nak melawat...tp memahami dan menghormati masalah mereka, kami tangguhkan utk melawat dulu. Rupenyer tak sempat melawat, dpt berita dah meninggal...betul2 sewaktu azan maghrib utk berbuka puasa. Rasa terkilan jugak tak sempat melawat masa sakit dulu. Tapi apekan daya....Seigt aku, adik shima ni mmg baik. Last jumpe masa wedding shima dulu. Sesungguhnya Allah lebih menyayangi hamba nya ini. Semoga Allahyarhamah Safura ditempatkan bersama2 org yg solehah dan beriman...amin....

5 comments:

hacienda said...

la..sian akak ko..aku doakan akak ko cpt2 sembuh..dugaan sungguh ye x..nk wat cmne..klu kite ati2 pn org lain plak yg wat hal

innalillah-kanser pe dilla..sian ek..kakak aku kena kanser pankeas...skrg tgh wat kemo

cmba-cmba said...

aku pun doakan semoga akak ko cepat sembuh..sure bosan giler dok je umah!!!!
& thanks sbb memperingati adik aku...my sis cancer tekak..x sempat wat kemo..coz dah lambat!

hacienda said...

cmba-cmba- takziah ye..

cmba-cmba said...

thanks hacienda!

Anoy said...

ieda ~ thanks ieda, simpati juga dgn ur sis. smoga tabah dan cepat sembuh
cmba ~ aku ralat sket la tak sempat nengok sblom kebumi aritu. xde rezeki la kot kan.