Tuesday, December 04, 2012

Saya adalah...........................

1st time tgk bola. Tgk dlm erti kate sebenar. Hah gituuuu. Kenapa 1st time, sbb tak bape minat. Abih tu cemane bole tgk plak nih. Tgk plak bukan takat dkt tv. Mamak pun tak...me actually went there...Stadium Nasional Bukit Jalil.....yes you heard it. Hahhahhaha. Over tak? Tadi kate tak minat bola. Tapi pi stadium. Bole plak????? Orang lain mungkin ini adalah perkara biasa. Tapi aku niiii...mmg luarbiasa sungguh. 

Chop2......citer sesaje tak besh la...bukti takdakk kan. Sat tgk gmbr nihh
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


Siap sarung jersi skalikkk...semangat sungguh. Dannnn rezeki mlm tu berpihak kepada Malaysia. Yeayyy. Aku mmg tak phm rules bola. Bole la nak phm tp tak la pro. Tapi tak syok la kalu tgk tapi tak paham kan. Ni apply kat aku je...org lain tgk mungkin sbb minat, nak fun, entertainment etc lah. Soooo jenuh la aku perati referee, hat org jaga line, tgk player, tgk bola pi mane. Target aku pi tgk nih nak phm apakah game bola yg sebenarnyer. Selalu aku baca je kat paper. Sikit je la phm. Bila dah ade dlm kelompok org tgk bola, aku dpt tangkap ape diaorg cerita. Strategi lah....taktikal lah...owhhh mcm2 jargon word jgk lah aku dgr. Dulu aku main bola jaring je. Nothing extraordinary pun. Tapiiii kalau dah main secara berjemaah ni yg penting adalah kerjasama kan. 

Yang sgt2 menariknya jgk adalah...FANS bola tu sendiri. Mlm tu ade Ultras Malaya. Diaorg lead utk semua penyokong Malaysia. Lead la kottt. Sbb diaorg start bersorak, nyanyi, clapping and etc lagik la. Their spirit is truly amazing. Without failed they did all those thing. Imagine lah 90 minutes non stop. Tabikkk. Aku pancit kott. Hahahhaha. 

Utk player tu sendiri.....takleh imagine aku betapa stress nyer diaorg nak main. Dgn crowd, dgn coach pung pang sana sini, fans lagik. Opponent punyer fans lagik...huishhhh. Hebat la diaorg dpt overcome mende2 tu sume and keep the momentum. Aku nak puji hat defend lah. Kalau sblom2 ni tgk kat tv, nampak sgt defend tak bape nak defend. Byk bolos. But this time they really played well. Kipidap!!!! Good luck utk game dgn Thailand minggu nih. 

Selamanya....selamanya....selamanya harimau malaya...elelelelela ooooooo *hahahhahah lat ko kene imagine aku goyang2 skalik.  

1 comment:

cmba said...

Bravooo kak!!!!