Tuesday, August 28, 2007

Wedding Sokmooooooo

Sabtu & Ahad, memandangkan cuti sekolah (minit2 terakhir) dan weekend jgk...penuh la jadual dgn jemputan kawin jer. Nasi minyak.....surrender dah la. Tak larat nak telan dah.

* eija, memangku anak berusia 2 bulan. Tak meragam sungguh budak nih. Orang tu punyer la termelalak nyanyi lagu tahpape tah....baby nih rileks je.

Wedding pertama ~ Rashidah Abd Aziz aka Syidot (pengantin in purple)
Venue : Taman Koperasi Polis Fasa II
Date :25/08/07 bersamaan ari Sabtu
Gmbr ko....aku tak amik satu pun...walaupun ade peluang....hehehehehe. Aku tgg gmbr dari photographer ko je la ek.

Wedding kedua ~ Nama pengantin sungguh le aku tak tau (tapi kire sepupu)
Venue : Jengka 18, Temerloh, Pahang
Date : 26/08/07 bersamaan ari Ahad
Majlis sambut menantu, dibuat kecil-kecilan. Anak kepada pakcik sedara. Sehari seblom tu dah selamat menikah dkt umah pengantin perempuan dkt Sentul jer. Cuaca....sgt panas. Smp meleleh peluh pengantin....Malaysia nih mmg panas kan..hehehehe

*budak2 kecik mmg camtu kan. Kalau bole nak duduk depan muka pengantin je. Dikkk oiiii tepi sket ler...smp jatuh2 gelas haaa

Masa on de way nak ke temerloh, sepanjang highway (kak nim yg drive) tak bape penuh kete mcm highway utara selatan. Dgn sesuka hatinya la driver nih tekan minyak smp 140 km/j. Tak tau plak la polis tgh buat ops bersih (betul ke~ khas utk pemandu bas) Selepas dari hentian temerloh, baik punyer tekan minyak sambil memotong barisan belah kanan dan kiri....tiba dpt plak bendera oren dari polis. Hhahahahahaha ape lagik...ke tepi ler. Tak reti2 lagik..huahahaha...Chemah pandai la plak bukak cite dah salah jln (dgn arapan tak kene saman) begitu begini la cite nyer...dgn aku sampuk sket2 bg mengukuhkan jalan cerita kasi nampak real. Lepas plak tue. Hehehehe...tak tau la purposely polis tu tahan utk saman ke tak. Tp mmg dah over speed limit pun. Kakak aku ni plak overtake depan polis. Ptt lepas ke? Kire nasib la tu kan. Moral, kalau nak laju biar laju sungguh smp polis tak leh nak reading meter. Kalau dah accident, jgn plak langgar kete lain.

Haa....jgn tak tau, rombongan pengantin dari KL pun kene tahan ngan polis (rombongan naik bas) Suspect pulak driver die nih urine test +ve. Ape ke nama nyer tuh....sudahnyer bas rombongan pengantin ni kene escort smp Jengka 18. Memain tuh...driver tu kene ikut polis gi balai. Itu balai cerita.....

Macam2 sungguh.....Tapi mesia mmg panas la :d

SELAMAT HARI MERDEKA ~ CUTIIII YAHOOOOOOOOOOO...BESH2

2 comments:

Fozalin said...

lawak tul chemah pun leh joint x mo kene saman..... ngeh ngeh....
cuti2 mesia..... yahooooo akak dh nk start berjalan....

Zana Sadri said...

aku jugak yg kena duk umah dendiam... huhuhuhu...