Friday, April 13, 2007

Siapa Yang Bersalah???

Kelakar la dgn driver2 dekat KL ni especially nye perempuan. WHY? because of they all ni cepat melatah.
Pagi ni.....dkt jalan kuching susur ke jalan sultan ismail, KENARI SILVER METALLIC WKY 4229 telah baik punyer datang menghimpit secara dekat. Nak mencilok la tue. Muka selambe giler je dgn rasa tak bersalah nyer...mampir dekat. Ewahhhh chek kak ni...mmg nak kene la dgn aku pepagi ni. Tgh mood baik punyer dgr apek...die plak buat spoil. Ciesss. Bile kete depan mula bergerak....aku pun ape lagi...NAHHHHHH HONK selama bole. Kwang..kwang...kwang...
Tau plak terkejut chek kak kite nie. Die pun start nak marah la...kununnyer...die tak salah. Ewahhhh.....terang2 lagik buat salah mau pretend as innocent. BOLE BLAH. Dari side mirror...die dah stare at me... dgn lagak muka marah die...aku pun tgk jgk then i showed her of sign ~ cannot overtake here, u should keep on right lane then ~ sib baik tak sempat nak snap dgn coolpix. Kalu tak segere dipublishkan muka chek kak kite nie.
Sampai la dah parking kete dkt car park biasa...chek kak tu still keep her eye on me. Tak puas ati betul die yek dgn aku. Tak kisah le kak....janji bukan aku yg buat salah...ko nak buat ape pun lantak ler.
Bile dah enter je opis, switch on PC...2-3 minutes after PC run well, click on I.E and dapat la link nie http://202.190.64.96/v5/aduan-pengguna-jalanraya/ or http://www.jpjwilayah.gov.my/LUtama.htm
Mane2 pun bole. Janji messagenyer smp. Dah malas giler nak tgk kete2 yg asyik overtake kete org nie...KL & HONK....dah sebati dah. Jadi...kepada yg dah jadi mangsa...buat je aduan. Amik no kete jgn lupe. Mesia ader undang2. Once kite dah jalankan tanggungjawab terpulang la pada yg diadukan samada nak laksanakan undang2 atau tak.
Kalau kite asyik anta aduan tp perlaksanaan nyer tiada...maksudnyer ape? Hehehehe sendiri mau hingat. Opsss cannot blame sesuka hati jer..kang ader yg banned blog ni plaks :D
Kemudahan dah ader...kite gunakan je la. Betul ke tak???
Sekian, terima kasih.

4 comments:

torqxic inc. said...

Salams!
Visited your Fotopages...quite a number of shots! Found the link to this blog kat situ jugak....byk gak membebel pasal KL drivers yek?!

anoy said...

dah smp sini jgk yek..heheh
haaa...KL Drivers mmg tak dapek nak nulung dah...membebel je la yg mampu lagik. ye tak?

MummyJaja said...

adehhh dilla... nasib baik la tmpt aku ni tak de jem cam kat kl tu. dah la drive kete manual.. mmg penat beb! tambah lg ngan perangai orang2 cam dalam blog ko ni. drive safely.. :)

kak jana said...

mcm mak nenek la ko nie.. lom bawak kat subang lagik... lagi tragis... wahahahhaa