Friday, March 16, 2007

Menabung

Hehehe...ingat budak2 je ado tabung. Budak besar pun kene ado jgk. Bagus bile time sesak2 nak guna cash money. Haa...iklan RM3 McD's mmg dah kene sgt la. 2 tempat paling berpotensi ialah dlm kerete. Keduanya dekat sofa. Mmg betul pun! kalau lebih nasib baik..bukan duit syiling je yg jumpe...duit kaler merah pun ado jgk. Kayo kejab. Bole order 3 set Mcd.

Smlm ader sket aktiviti dkt umah. Patut operasi ni minggu lepas tp asik tangguh jer :D maleh betul le kamu nie. Heheheee...Operasi ape tue? Nak tukar tabung je. Yg dulu tu dah penuh sgt. Tak muat2 lagi dah. Kene la tukar jgk walau cemane pun. Dibahagikan kepada 4 kategori iaitu duit 50sen, 20 sen, 10sen dan 5sen+1sen (yg dicampur skali). Awal2 nyer bukan nak menabung pun. Tapi dah byk sgt duit2 syiling ni duduk dlm handbag smp rebeh dah bahu rasanya. Jadik...nak meringankan balik handbag tu...kene la kuarkan sume skali syililng yg tersimpan. Dah kene pk kat mane nak letak...pakai cekup je. Tempat simpan pun ala2 comei je. Rasanya dari tahun 2005 secara officialnya sehingga harini. Bape jumlah keseluruhan?? Takmo reveal la. Hahahaha...xde yg bole dibanggakan sgt pun. Sbb tujuan asalnyer bukan nak buat tabungan syiling secara serius pun. Konsep nyer ttp sama...kalau handbag rasa dah berat baru ler transfer ke tabung kotak. Selagi tak rebeh bahu...selagi tu le syiling2 tu akan duduk bermastautin dlm handbag.

Lepas ditukarkan dlm kotak...nampak byk pulak ruang2 kosong...jadinyer lepas ni dah menjadi satu kemestian utk penuhkan 3-3 kotak tu. Hahahaaa....tak rugi pun kan. Asal je tak bertuan maka selamatlah syiling2 itu ke dlm kotak2 ku. HAHAHAHAHA (gelak org jahat)


*Note kepada lat : suspek utama utk iklan McD's (hahahahaaa)


6 comments:

fozalin said...

kalo handbag ko berat sgt ngan duit seleng tu meh ler.... akak nyer tabung kosong lagik....... muehehehehe

anoy said...

hahahahahaaahahaaa bole plak share2 camgitu...:P sesuai ke?

zana a.k.a jana said...

nanti aku ajo mirul amik duit tu masuk ke tabung dia plak.. :D :D

anoy said...

amboiiii! cube2 la ajor yg baguih2 sket.
btw....amirul tak cukup tinggi nak capai tabung mak teh die...huahahahhahaa

nannoor said...

uish..bagus ni menabung. aku pun nak kene start buat tabung, berat giler handbeg aku dgn syiling.

anoy said...

buat....jgn tak buat...sblom bahu ko jadi rebeh sebelah. heheheee