Monday, February 26, 2007

CNY Holiday Trip 3D2N

Cuti2 Malaysia....kununnye mengikut saranan kerajaan la nie. Kebetulan yang jadik betul2 kejadian. Planning hanya attend a wedding ceremony je tp dah alang2 menyeluk pekasam biar makan ikan pekasam terus. Hahahaaaa. Rupenyer ikan pekasam ni mcm ikan masin je yek. Dipekasam je yg bg perbezaan dgn ikan masin. Mulanye tak reti nak makan jgk. Tp selepas dicube try...ok jgk la.
Berbalik cite sebenar....wedding was held at kg durau, lenggong (ye kot) kendian berjalan2 merata ke kuala kangsar, pulau pinang. Dah lama rasanyer xde trip berjalan2 ni. Last time (last year actually) we went to melaka. Sbb nyer...attend wedding ceremony jgk. Agaknyer kalau xde jemputan kawin...tak berjalan le teman yek.
Rasanya mcm nak extend another day je dkt penang. Char kuew tiaw bukit mertajam tak pekena lagik...nasi kandar....erm...tak bape minat nak carik nasi kandar pun (eheeehehe). Apelagik yek yg ado...tah...tp satu je nie....kesedapan ikan bakaq yg tak bole lupe......yummyyyy. Sedap! Dapat package ikan segar dgn air asam yg...wallah...terasa mcm...eh...laju plak makan arini. Hahahaha (lat yg mentioned ni) Rugi lat tak makan....heheheeee. Rasa mcm nak tambah nasik...tp xde geng la plak. Sume pakat ratah jer....bedal je la. Ayam percik pun sedap. I thought like....byk nyerrr bole ke abis....at last sumenye licin. Alhamdulillah......

Notes
* last time pi melaka pun lat tak makan ikan bakar, this time pun sama....rugi lattt rugi....
* can i ask for a 2nd ~ ikan bakar......ikan bakar......heheheee

(picture was taken by mr don : exact location masjid ubudiah bukit chandan kuala kangsar)

more pics ~ http://anoy51.fotopages.com

2 comments:

fozalin said...

kt mane ikan bakar sedap tu? ari jemahat nih kak lin nk pi penang. cepat bg tauuuuuuu..... yuhuu penang i'm cominggggg... wakakaka

anoy said...

ikan bakar tu dekat...kepala batas. bukan tepi laut tau.
kalau nak tau exact place sila rujuk tour guide kiteorg pd hari itu....mr don. heheheee