Tuesday, June 14, 2011

Good Morning....

Take a break sat.....Adoiiiii. Bersawang dah tmpt nih. Takdak masa nak mengarang bait2 ayat. Ecehhh...baik aku karang ayat assignment kan. Heh poyo jer.

Ni nak letak gmbr berhantu nih
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

* gmbr di google saje

hehehe berhantu la sgt kan. Tp mmg ye pun. Pasai pa...pasainyer sebabkan ini lah duit melayang membayor saman ye. Heh. Selama ni aku mmg mengekalkan rekod takdak saman selama nak dkt 10 thn pegang lesen memandu. Opsss mcm dah tua sgt je aku kan. Owh tidakkk. Tapi....tapi ye.....rekod tu tak valid dah sebabbbbbbbbb taun lepas aku kene dan ade saman. Ciesssssssss. Bukan la tak penah hade langsung. Takat 30 hengget...pejam mata je ai bayor (berlagakkksss). Tapi ni bukan takat 30 hengget je dah. Dah jadik 300 hengget ye. Kalau main ratus2 nih...speed trap la ape lagikkkann. Padahal takde la laju mane pun. Aku rasa la. Ke perasaan aku je. Asam keping betul.

Taun 2010 ade 2 saman, taun ni ade 1 saman. Yang tak bole blahnyerrrrrr...3-3 saman tu dkt tempat yg sama. Mangkuk betul. Dah salah lagi mau argue kan. Biasa la manusia mmg gini. Tak bole terima kenyataan. Hahahaha. Meh cek kasitau dkt mane spot fofular tue. Puas carik gmbr tmpt kejadian tapi tak jumpe.

K.M 6.2 KL-SEREMBAN HADLAJU 80KM/J

Haaaa familiar tak. To be exact, bwh bridge highway Kesas (Bukit Jalil) towards Toll Sg. Besi, Seblom Mint Hotel dan selepas exit pi MRR2 (cheras/ampang) kalau dtg dari KL. Kalau dari Toll Sg. Besi adalah bertentangan je lepas petronas station. Ramai tau dkt situ mmg ade speed trap. Aku pun tau dari dulu. Bukan la skema nau bwk below 80km/j je. Tapi lately ni asik duk kene je. Tak bole jadik nihhh. Dari review2 org yg aku baca, katenyer during weekday je. Heh takleh caya ok. Aku kene both weekend n weekday. Siap nampak en polis tu duduk in between lagik. Mmg sahih la aku kene kan. Nampak je en polis meter aku dah over 80. Camno? Tgg je la surat sampai. Kadang2 en polis tu duduk dekat pillar2 blah kiri. Tgk la mane yg die kenan nak duduk pd hari itu.

Satu perkara yg aku rasa cam doesn't make sense dgn lokasi speed trap ni bile....tak strategik. Owh kalau ikut istilah polis sumenyer possible and make sense. Ciessss. Skrg ni aku buat eksperimen. Tiap kali lalu tmpt tu aku try maintain 80km/j je. Hasilnyer....Adoiyaiiii rasa macam kete aku gerak 40km/j je. Bole? Iskhhhh mane bole tahan beb. Kenapa ye....sbb nyerr jalan tu adalah menurun bukit. Bole phm tak perasaan aku bile bawak kete yg keadaan jalan nyer menurun dan ade 3 lane dannnn clear. Ptt tak aku dok maintain 80km/j je which is kalau aku tak speed sket blakang aku sume kete cam nak melanggar je. Bengong kan. Conclusionnyer... aku rasa dkt situ je la tmpt polis bole kaut saman secara pukal. Lagi satu...speed limit 80km/j...hermmmm. Tiap kali dpt surat saman aku mesti nak tgk bape speed aku kene dkt tmpt tu...sumenye over 100km/j. Mmg puas ati jgk la. Tapi member aku lagi sadis (Pn. Juliana) ko kene bape? 80 ++ km je kan. Mmg terbakor je rasa. Sikit je tue. Kalau aku sure dah meroyan. Hahahaha.

Tempat lain mmg takde masalah setakat nih. Tmpt yg hok ataih nih je berhantu. Even aku dpt 50% discount pun rasa cam....eiii geram nyerrr. Tmpt yg sama je pulak tue. Adoiiiii. To all, lopeh nih cube la bwk maintain 80 je dkt tmpt nih. Then u'll know how i feel. Hahaha. Tapi kalau jammed jgn nak feel2. Ngado je.

Bulan ni tanak cek saman lagik. Tgg next punyer next punyer next smp la aku rasa tak confident yg aku takde saman baru nak cek balik.

Sekian.


4 comments:

nadhania said...

saya rasa cam tak penah kena saman
sbb tak check
eh.. penah.. otw g kelantan
tp big boss punye salah
dia suh saya potong double line
saya pom ikot arahan je la kan
tanak jd anak derhaka :P
elok2 je depan tu polis tunggu da
ape lg.. tehehehee..
big boss bayar la.. sbb bukan salah i.. awww.. =))

aNoY said...

hahaha alasan bole terima. kalau tak nnt jadik anak derhaka plak ek. en. polis...sy yg menurut perintah je. hahahhahaha

Zana S said...

hencik sharin kasi klue, kalo hampir lalu dedekat jejantas or jembatan, sila perlahan kan kenderaan anda mengikut halanju ditetapkan. especially hway. mmg tu tempat jin bertendang! hahaha!

aNoY said...

clue tu mmg dah tau pun. tp kalau dah tgh sedap laju tetiba nak turun speed mcm leceh kan