Wednesday, February 11, 2009

Thaipusam

Gambar thaipusam xde la ek. Ni nak nayang gambar lain. Ater umah tak jauh mane pun dgn batu caves. Tapi xde feel nak pi ngamik gmbr deme sume. Tgg next year la kot. Org lain ade la gamaknyer sama2 bersesak ngamik gmbr.

Sib baik tahun ni arinyer jatuh time coti. Takde la kepayahan mengharung jalan tuk ke tempat keje. Event depa ni amik masa smp sebulan. Jgn caya la kate sesak only during the event. Seminggu seblom dah setart. A week later blum tentu surut. Camtu la meriah nyer Thaipusam. Jalan depan umah pun meriah jgk...awat lat byk je kete bertali arus nih. Sume dah tau nak guna jln blakang. Fly over depan confirm jammed. Penduduk setempat pun cam dah tau2 je, bile time thaipusam sume behave duk umah, malas nak bersesak2 kot.

Eh..tp aritu sempat la lg pi ke bagan lalang. Bukan nak mkn2 sgt pun. Nak ngetest lens baru 'org tu'. Nah..tgk gmbr je yek.

*pic taken by mr don ~ sunset @ bagan lalang

3 comments:

hacienda said...

weh..ari pe ko g bgn lalang ni?klu x leh jumpe..hahahaha..

cmba said...

Bagan Lalang??..owh tidakkkkk/..

Anoy said...

ieda ~ ari thaipusam. tak plan ke sana pun. pi putrajaya. tak jumpe subjek tu yg terus pjg2kan kaki smp la ke situ. hehee takmo la kaco future pengantin wat preparation. hehehehe

cmba ~ awat tidakk nyer???